Sort Sol med overnatning i Kolding - Danhostel Kolding
  • da
    • en
    • de

Sort Sol med overnatning i Kolding

Fra august ses Sort Sol i Tøndermarsken – et fantastisk naturfænomen – gratis oplevelse for livet

SORT SOL med overnatning i Kolding

Bestil overnatning her QUICKBOOKING af værelser her

I august starter naturfænomenet SORT SOL – en oplevelse der ikke kan vente. Spørg bare vært Sally, hvor det er nemmest at se sort sol, vi har nemlig været der selv. Derfor ved vi lige hvor oplevelse i Tøndermarsken venter, her findes den største samling af fugle.

Sort Sol i TØNDERMARSKEN er vores bedste bud, men også i Haderslev er der mulighed for Sort Sol se kort for hele Sønderjylland her: Vejen til Sort Sol

Skamlingsbanken og Christiansfeld på UNESCOS Verdensarvsliste

På turen til Christiansfeld ca. 1/2 times kørsel syd for Kolding ligger Skamlingsbanken, et smukt sted at holde pause. Skamlingsbanken

I Christiansfeld venter en helt speciel stemning. Byen blev grundlagt i 1773 opkaldt efter Kong Christian og har rødder tilbage til Herrnhut i Saksen Tyskland.  Christiansfeld er en af de bedst bevarede brødremenighedsbyer i verden.  Christiansfelds viden center og turistbureau, som er placeret i Søstrehuset, formidler byvandringer og kulturarrangementer. Turen a naturligvis med Honningkage fra Christiansfeld. Mere Info: Christiansfeld. Husk nu at tage nogle af de berømte honningkager med hjem. 

Sluserne ved Højer og Vidåslusen byder på vestenvindens friske luft og udsigt over vadehavet. Ved siden af ligger et lille museum, der fortæller om dyrelivet i marsken, det er ganske gratis.

Nationalpark Vadehavet  1 1/2 times kørsel tværs over Jylland.

Den danske del af Vadehavet er kommet på UNESCO’s liste over verdensarv – Vadehavet. Besøg f.eks. Søfartsmuseet i Esbjerg med Vadehavet i “baghaven” er en god oplevelse for både børn og voksne. De har daglig turer med naturvejledere helt ud i Vadehavet. Her kan man undersøge dagens fangst. ( husk gummistøvler) Efter stormvejr flokkes ravsamlere i strandkanten. Mere end 12 millioner trækfugle bruger vadehavet som spisekammer, der er et af verdens største vådområder.

Tirpitz-bunkeren i Blåvand kåret som Danmarks bedste attraktion i 2017.

Den gamle kanonstilling ligger som en kolos i sanset og gemmer på historier fra Atlanvolden, et enormt bunkers-projekt. Indgangen til bunkeren er gennem en underjordisk udstillings-tunnel fra Tirpitz. Tag en ven i  hånden og gå på opdagelse i den mørke kanonbunker fra Anden Verdenskrig. Her kan du selv gå på jagt efter svar på de mange spørgsmål der gemmer sig bag de 3,5 meter tykke mure af stærkt armeret beton. Hvorfor blev der bygget en stor kanonstilling lige her i Blåvand? Hvem skulle have bemandet den? Hvordan virkede kanonen – og hvor langt kunne den skyde ud over havet?  Udstillingen har spor for både nørder og børn. Kun en enkelt bunker har vi gjort forbudt for børn. Hvorfor den er det, må du selv komme og opleve – hvis du er gammel nok…  Tirpitz-bunkeren

Kanalbyen Friederichstadt, med mange små spændende butikker og afslappende kanalrundtur i smukke omgivelser.

Emil Nolde Museet i Seebüll syd for grænsen, det ligger på vejen mellem  Kanalbyen Friederichstadt og Rudbøl, afslut med Sort Sol. En helt unik afslutning, på en pragtfuld dag, fyldt med oplevelser for livet.

Designer Outlet i Neumünster kun 2 timers kørsel fra Kolding. Spar rigtig mange penge med super gode priser på de nyeste designer varer i det utrolig hyggelige Designer Outlet, mere end 20.000 kvm shopping i eksklusive omgivelser. Afslut dagen med en super lækker kæmpe nybagt pizza og en hjemmelavet is, mens I nyder springvandet og de smukke blomster opsatser, her er fine legepladser til de mindste. Registrer dig dagen før og få yderligere ekstra 10%. Ved ankomst henvender I jer i turistinfo og får udleveret de mange rabatkort. Husk pas.

Vi anvender cookies til at forbedre oplevelsen på vores side.

Du accepterer ved at fortsætte