Rabat i Kolding til Ældresagens medlemmer - Danhostel Kolding
  • da
    • en
    • de

Rabat i Kolding til Ældresagens medlemmer

Påskeophold på Kolding vandrerhjem tæt på oplevelser i det Sønderjyske

Påskeophold, så er det tid til SORT SOL i det Sønderjyske

Ældresagens medlemmer kan booke overnatning på Danhostel Kolding med 10% rabat på overnatning.

Kæmpe store værelser med eget badeværelse. Er I gangbesværet finder vi en løsning. Ring til os eller send en mail med ønske om et værelse helt nede med direkte udgang til haven. Husk at have Jeres medlemsnummer i Ældresagen parat. TILBUD Bookes her.

I kan bestille den lækreste morgenmadsbuffet eller I kan selv tilberede mad i vores dejlige nye gæstekøkken.

OPLEVELSESMULIGHEDER

Christiansfeld på UNESCOS Verdensarvsliste

1/2 times kørsel fra Kolding venter en helt speciel stemning. Byen blev grundlagt i 1773 opkaldt efter Kong Christian og har rødder tilbage til Herrnhut i Saksen Tyskland.  Christiansfeld er en af de bedst bevarede brødremenighedsbyer i verden.  Christiansfelds viden center og turistbureau, som er placeret i Søstrehuset, formidler byvandringer og kulturarrangementer. Turen afsluttes naturligvis med Honningkage fra Christiansfeld. Mere Info: Christiansfeld. Husk nu at tage nogle af de berømte honningkager med hjem. OBS! På turen til Christiansfeld ligger Skamlingsbanken, et smukt sted at holde pause.

youtube Sort Sol

SORT SOL i Tøndermarsken.

Lige ved Grænsen i Tøndermarsken, er det nemt og med Parkering tæt på, at opleve Sort Sol.
Og så gør det jo ikke nået, at der lige ligger et par forretninger med billig proviant, på den anden side af vejen.
Sluserne ved Højer og Vidåslusen byder på vestenvindens friske luft og udsigt over vadehavet. Ved siden af ligger et lille museum, der fortæller om dyrelivet i marsken, det er ganske gratis. Husk vandtæt fodtøj. Find vej til Sort Sol her

Tirpitz-bunkeren i Blåvand

Den gamle kanonstilling ligger som en kolos i sanset og gemmer på historier fra Atlanvolden, et enormt bunkers-projekt. Indgangen til bunkeren er gennem en underjordisk udstillings-tunnel fra Tirpitz. Tag en ven i  hånden og gå på opdagelse i den mørke kanonbunker fra Anden Verdenskrig. Her kan du selv gå på jagt efter svar på de mange spørgsmål der gemmer sig bag de 3,5 meter tykke mure af stærkt armeret beton. Hvorfor blev der bygget en stor kanonstilling lige her i Blåvand? Hvem skulle have bemandet den? Hvordan virkede kanonen – og hvor langt kunne den skyde ud over havet?  Udstillingen har spor for både nørder og børn. Kun en enkelt bunker har vi gjort forbudt for børn. Hvorfor den er det, må du selv komme og opleve – hvis du er gammel nok…  Tirpitz-bunkeren

Nationalpark Vadehavet  1 1/2 times kørsel tværs over Jylland.

Den danske del af Vadehavet er kommet på UNESCO’s liste over verdensarv – Vadehavet. Besøg f.eks. Søfartsmuseet i Esbjerg med Vadehavet i “baghaven” er en god oplevelse for både børn og voksne. De har daglig turer med naturvejledere helt ud i Vadehavet. Her kan man undersøge dagens fangst. ( husk gummistøvler) Efter stormvejr flokkes ravsamlere i strandkanten. Mere end 12 millioner trækfugle bruger vadehavet som spisekammer, der er et af verdens største vådområder.

 

Vi anvender cookies til at forbedre oplevelsen på vores side.

Du accepterer ved at fortsætte